Mijn geworstel met ‘het SM beest’….

Ik worstel al een tijdje ergens mee.

Sociale Media’ heet het beest. Noem het gerust een monster. Met een friendly face…

Ik zit op Facebook en sinds kort op Instagram. Leuk om zo in contact te blijven. En om die mooie plaatjes te zien. Snel even een duimpje of een hartje. Een klik en een swipe. 

Maar al gauw merk ik dat mijn duim als het ware een eigen leven begint te leiden. En die duim ‘wil’ toch wel heel vaak klikken en swipen. Te vaak vind ik. Want eigenlijk voelt het allemaal heel dubbel. Ja in contact. En tegelijk helemaal niet in contact.

Mijn hart wil echtheid. Echt contact. De duim wil swipen en klikken… 

In mijn plan om Aletheia aan de wereld voor te stellen kwam ik het beest weer tegen. En ik heb geen idee hoe ermee om te gaan.

Als ondernemer ‘moet’ je er vanalles mee. Je moet om te beginnen een strategie hebben. ‘Online presence strategy’ heet het. En zonder ben je verloren. 

Strategie – een oorlogsterm. En dat is het ook op de sociale media. Oorlog om op de eerste rij te staan. Oorlog om hartjes en duimpjes.  Zeer geslepen trukjes om jou, de nietsvermoedende gebruiker, te lokken. En zeer geslepen trukjes om de ander van de eerste pagina te houden.  Psychologische oorlogsvoering met als doel de gebruiker te manipuleren. Dat is wat ik leer van de goeroe’s op YouTube.

Ik word er bang van. En opstandig.

En ik wil er niet aan meedoen.

Ik wil echtheid. In een virtuele realiteit.

Ik wil jou heel  graag vertellen over Aletheia! Over onze passie om oude kennis weer in deze wereld te brengen. Over ons centrum dat echt een stukje hemel op aarde is. Een ECHT stukje aarde. Niet virtueel. Geen geklik en geswipe. Maar mensen. Samen. Pratend. Teachend. Rituelend. Etend. Drinkend. Mediterend. Lachend. Huilend. 

Verbonden. In echtheid.

Maar waar vind ik jou? Hoe bereik ik jou? Als ik niet in de virtuele wereld wil strijden om jouw duim?

Ik hoor het heeeeel graag van je!

Kus

Astrid 

2 thoughts on “Mijn geworstel met ‘het SM beest’….”

  1. Het lijkt allemaal wel een populariteits’wedstrijd. Net zoals op school vroeger. Wie is er het meest populaire jongetje van de klas? Wie heeft er het meeste vriendjes? En als je maar 1 of 2 vriendjes had dan was je maar een loser. Op social media is het hetzelfde. We streven allemaal om als nummertje een te schitteren. Wat krijgt de meeste likes? Dat gaan we daar veel fotos van posten. Alles om onze ‘vriendjes’ en ‘volgers’ tevreden te houden.
    Maar wat voor leven lijden we dan? En lijden is het. Want alle authenticiteit gaat verloren en iedereen gaat verscholen achter een valse digitale facade.

  2. Zit zelf niet op FB, te gevoelig hiervoor, ook weer aanvaard ik dit nu, misschien ‘ooit’ dat ik het wel zie zitten… Dat is mijn persoonlijk verhaal. FB lijkt mij wel heel interessant om anderen te benaderen als onderneming en vanuit je hart ♥ alles te posten, de rest volgt vanzelf, vertrouwen ♥, de energie die erachter zit trekt de juiste mensen aan. Facebook is er ook niet zomaar, alles heeft een reden van bestaan in het hier en nu en daar kan men wel gebruik van maken ♥, kan perfect hand in hand met andere communicatiemiddelen.
    Proficiat met de prachtige locatie en alle initiatieven en het harde werk op weg naar…, mmm, mooi echt mooi, ik kom zeker nog eens langs x

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *