Mijn geworstel met ‘het SM beest’….

Ik worstel al een tijdje ergens mee.

Sociale Media’ heet het beest. Noem het gerust een monster. Met een friendly face…

Ik zit op Facebook en sinds kort op Instagram. Leuk om zo in contact te blijven. En om die mooie plaatjes te zien. Snel even een duimpje of een hartje. Een klik en een swipe. 

Maar al gauw merk ik dat mijn duim als het ware een eigen leven begint te leiden. En die duim ‘wil’ toch wel heel vaak klikken en swipen. Te vaak vind ik. Want eigenlijk voelt het allemaal heel dubbel. Ja in contact. En tegelijk helemaal niet in contact.

Mijn hart wil echtheid. Echt contact. De duim wil swipen en klikken… 

In mijn plan om Aletheia aan de wereld voor te stellen kwam ik het beest weer tegen. En ik heb geen idee hoe ermee om te gaan.

Als ondernemer ‘moet’ je er vanalles mee. Je moet om te beginnen een strategie hebben. ‘Online presence strategy’ heet het. En zonder ben je verloren. 

Strategie – een oorlogsterm. En dat is het ook op de sociale media. Oorlog om op de eerste rij te staan. Oorlog om hartjes en duimpjes.  Zeer geslepen trukjes om jou, de nietsvermoedende gebruiker, te lokken. En zeer geslepen trukjes om de ander van de eerste pagina te houden.  Psychologische oorlogsvoering met als doel de gebruiker te manipuleren. Dat is wat ik leer van de goeroe’s op YouTube.

Ik word er bang van. En opstandig.

En ik wil er niet aan meedoen.

Ik wil echtheid. In een virtuele realiteit.

Ik wil jou heel  graag vertellen over Aletheia! Over onze passie om oude kennis weer in deze wereld te brengen. Over ons centrum dat echt een stukje hemel op aarde is. Een ECHT stukje aarde. Niet virtueel. Geen geklik en geswipe. Maar mensen. Samen. Pratend. Teachend. Rituelend. Etend. Drinkend. Mediterend. Lachend. Huilend. 

Verbonden. In echtheid.

Maar waar vind ik jou? Hoe bereik ik jou? Als ik niet in de virtuele wereld wil strijden om jouw duim?

Ik hoor het heeeeel graag van je!

Kus

Astrid 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *